Okolišni filmski festival poziva vas da nam se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite na svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma “Priča o plastici” (Story of Plastic). Ovaj je film dio još jedne “filmske večeri OFF” koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja od 20:00. Rezervirajte svoje mjesto!

Ovaj dokumentarni spektakl prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv zagađenja plastikom, čije su i Zelena akcija i Greenpeace Hrvatska dio. To je ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike zaista ne želi da vidite.

Zagađenje plastikom trenutno je jedan od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita. Kako smo kao društvo postali ovisni o jednokratnoj plastici? Tko od toga ima najveću korist? Tko od toga najviše stradava? Koga trebamo smatrati odgovornim? Što možemo učiniti mi?

Fotografija (isječak) iz filma Priča o plastici, prikazuje čovjeka na brdu plastike

Sniman na tri kontinenta, uz originalnu animaciju, arhivske snimke iz davnih 1930-ih te mnogobrojne intervjue stručnjaka i stručnjakinja, “Priča o plastici” uvodi nas u katastrofalne posljedice zagađenja, razotkriva prave krivce te otkriva heroje i heroine na čelu globalnog pokreta protiv plastike, koji žestoko i sustavno zagovara drugačiju budućnost za sve nas.

Plakat filma Priča o plastici (The Story of Plastic)

Zanima vas ovaj film? Omogućujemo besplatno gledanje svima! Rezervirajte svoju besplatnu ulaznicu putem jednostavnog obrasca i na mail ćete dobiti poveznicu preko koje ćete u roku od 48 sati moći pogledati film, u kojem god terminu vama paše.
Nikakva dodatna registracija nije potrebna.
Pobrinuli smo se i za hrvatske titlove, da možete nesmetano pratiti.

Filmske večeri OFF zamišljene su kao zagrijavanje za 7. Okolišni filmski festival (OFF), koji se originalno trebao održati od 22. do 25. travnja u Kinoteci, no koji je zbog pandemije odgođen za rujan ove godine. Pošto sada nije pametno da se gužvamo u zatvorenim kinodvoranama, krećemo s besplatnim online prikazivanjima filmova kako bismo se zabavili, educirali i potaknuli na razmišljanje i dijalog o ključnim aspektima naše budućnosti.

Proslavimo Dan planeta Zemlje doma, ali sa stilom!

#StoryOfPlastic #BreakFreeFromPlastic #ostanimodoma #OFF2020

________________________

Ovogodišnji festival organizira se u sklopu projekta Škole održivosti – obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti” koji Zelena akcija provodi s partnerima: Klasičnom gimnazijom i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Udrugom bivših učenika ŠPUD-a (UBU) i Udruženjem za razvoj kulture „URK“ (Klub Močvara).

Logo projekta Škole održivosti i partnera

** Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. **

Categories: Uncategorized

hrHrvatski